Bovenschoolse Opleider

Samen leren, samen onderzoeken: Samen Opleiden. 

OPSPOOR is op zoek naar een bovenschoolse opleider (0,8 fte). 
Leren doe je niet alleen. Daarom werkt OPSPOOR samen met Inholland en de iPabo om leerkrachten in opleiding tot leerkrachten van de toekomst te maken. Omdat we minstens zo hard groeien als onze studenten, wordt het tijd ons team uit te breiden met een vierde bovenschoolse opleider. 

Opleiden met meesterschap 
OPSPOOR staat voor leren op de werkplek. Daarbij gaan we voor niets minder dan meesterschap. We leiden onze studenten op tot vakmensen. Dat vraagt om opleiders die het onderwijsvak én hun eigen vak verstaan. De bovenschoolse opleider die we zoeken heeft aantoonbare opleidings-, coachings- en onderzoekservaring en beschikt over een breder onderwijsperspectief dan die van een leerkracht. Je hebt in ieder geval een Masteropleiding gevolgd en bent bereid een post hbo-traject schoolopleider & werkveldassessor af te ronden als je dat nog niet hebt gedaan. Je bent kritisch en onderzoekend en uiteraard ben je volledig op de hoogte van wat er speelt en leert in het primair onderwijs. Verder vragen we een flexibele houding en ben je in het bezit van een rijbewijs en auto. 

Wat ga je doen? 
Een meesterlijke opleider is er voor studenten, startende leerkrachten en werkplekopleiders. Je coacht en begeleidt en geeft daarnaast workshops en studiemiddagen. Je ontwikkelt en verzorgt het werkplekleren op onze scholen en kijkt daarbij vooruit.
Een meesterlijke opleider is daarom goed in staat samen te werken op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie van het onderwijs. Je bent een netwerker, kunt creatief denken en bent betrokken en open in je communicatie, of je nu met studenten, schoolleiders of collega's praat. Want opleiden doen wij samen.  

Met wie? 
We zijn een sterk en enthousiast team bestaande uit drie bovenschoolse opleiders en een coördinator. Sinds vijf jaar werken we samen met Inholland en de iPabo. We zijn betrokken bij onze aanstaande en startende collega's en bij het onderwijs als werkveld. We hebben nauw contact met de mentoren en de schoolleiders. Samen werken we aan het curriculum en nemen deel aan werkveldbijeenkomsten en professionele leergemeenschappen.  
Wij maken de organisatie. Dat betekent dat we elkaar accepteren en waarderen om onze verschillen. We vertrouwen elkaar en hebben hoge verwachtingen van elkaar, onze studenten en onze partners. We geven en nemen verantwoordelijkheid en leggen die ook af. 

Wat bieden we? 
We bieden wat je verdient. Behalve waardering en een fijne werkplek is dat een salaris op niveau, alle benodigde professionaliseringsmogelijkheden en een arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op verlenging. Inschaling is daarbij afhankelijk van opleiding en werkervaring.  

Ben jij de bovenschoolse opleider die wij zoeken? 
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Herken je jezelf in de bovenstaande tekst? Laat het ons weten. Stuur je motivatie en cv voor 24 november naar jeanine.timmerman@opspoor.nl o.v.v vacature Bovenschoolse Opleider. Voor vragen bel je naar 0299-820919. De eerste sollicitatiegesprekken worden gehouden op 30 november.
 

Leerlingen aan het woord

"Zelf een onderzoek starten"

"Ik vind het leuk om zelf een onderzoek te starten om antwoord op mijn vraag te krijgen. Anders komt het uit een boek en weet ik niet of het wel écht waar is!" - Leerling van obs H.M. Van Randwijkschool in Ilpendam