Nieuwsberichten 2022-2023

Opening vernieuwde schoolplein OBS De Nieuwe Wereld
Op 8 november was de feestelijke opening van het vernieuwde schoolplein van OBS De Nieuwe Wereld. De leerlingen, het team van de school, bestuurder Astrid Brugman, Natalie Saaf (vervangend wethouder Onderwijs van de gemeente Purmerend), voormalig voorzitter van de MR en een contactpersoon bij Houtplezier waren aanwezig. Natalie Saaf opende het vernieuwde schoolplein door symbolisch een lint door te knippen.
Schooldirecteur Dennis van Alfen is blij dat het schoolplein is vernieuwd en vergroend. Op het schoolplein zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst, met extra aandacht voor natuurlijke en duurzame materialen, zoals hout. Het schoolplein is nu beter voor de warmteregulering en ook watervasthoudend.
Er zijn prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleur- en tekenwedstrijd. Verder hebben alle leerlingen deelgenomen aan verschillende activiteiten, met als hoogtepunten de springkussens, het "spijkerbroekhangen" en de ijsjes van Multi-IJs. Een leerling gaf zelfs aan dat dit de mooiste dag van haar leven was!Giga Goede Gedichtenbundel
In alle 17 groepen van obs De Bloeiende Perelaar zijn fantastische gedichten geschreven met behulp van de schooldichters Yanaika en Mandy.

Bekijk hier de video van de feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek: https://www.nhnieuws.nl/.driehonderd-kinderen-maken...

Donderdagochtend 29 september begon voor groep 4A net even anders dan normaal. Op basis van het thema van de Kinderboekenweek, Gi-ga-groen, hebben de leerlingen gedichten geschreven. Volgens hen is Gi-ga-groen bijvoorbeeld 'dat de wereld groen en gezond blijft', maar ook 'buitenspelen'.

Tijdens de les heeft Yanaika haar eigen gedicht 'Kastanjeboom' voorgedragen. Na deze boom te hebben geïmiteerd, waarvan de takken volgens de leerlingen op oren, vleugels en torens leken, was het tijd om de giga groene schrijfschriftjes tevoorschijn te halen. De kinderen stelden zichzelf vragen af als: wat zie ik, wat ruik ik, hoe zou het zijn als ik op die plek was of hoe zou het zijn om een kevertje te zijn? En op de vraag 'waar lijkt een lieveheersbeestje op?' kwamen ook al zulke inspirerende antwoorden: op de schild van een ridder, op een paddenstoel en op de vuurtoren van Ameland. Je hoort het al, de meest fantasierijke bewoordingen zijn naar bovengekomen. De taal begon zo te leven dat er een nieuw woord is bedacht, 'reuzalig'!
Aan het eind van de les hebben 5 leerlingen vol enthousiasme hun gedicht voorgedragen. Het ging van kralen die vuurwerk schieten tot cactussen die dansen in hun prikkelende pak… aldus een en al dichtkunst.

De gedichten zijn gebundeld in de GiGa Goede Gedichtenbundel die op vrijdag 14 oktober is uitgereikt. Bestuurder Astrid Brugman mocht vol trots de eerste bundel ontvangen van wethouder Eveline Tijmstra. Bekijk hier de video van de feestelijke afsluiting: https://www.nhnieuws.nl/.driehonderd-kinderen-maken...

Desiré Beenders geeft op obs De Bloeiende Perelaar kluslessen voor leerlingen die succeservaringen kunnen gebruiken. Deze magische boom wordt ingericht als bibliotheek met boeken op de takken. Hoe mooi is dat!

     

   

Ouders aan het woord

"De school biedt een veilige, maar toch uitdagende omgeving"

"De school heeft bewezen niet bang te zijn voor verandering en probeert het beste uit het eigen team, kinderen en de ouders te halen." - Ouder van obs De Koningsspil in Oosthuizen