Publicaties

  • OPSPOOR Zomerboek
Om al onze leerlingen en medewerkers te bedanken voor hun onvermoeibare inzet, hebben we voor de zomervakantie het OPSPOOR-Zomerboek uitgedeeld. Een boek boordevol coole weetjes, handige tips om eropuit te gaan, spelletjes en breinbrekende puzzels.

Het OPSPOOR Zomerboek is compleet gemaakt met de zogenaamde kleur-de-getallen-poster. En de getallen refereren aan de cijfers achter OPSPOOR. Want waar een jaarrekening meestal bestaat uit een reeks getallen, bedragen en cijfers die niet voor iedereen interessant en begrijpelijk is, drukten wij onze visie en belangrijkste weetjes en uitgaven op deze wijze uit. Zo krijgt iedereen een kleurrijk en duidelijk beeld van wat OPSPOOR zo bijzonder maakt.
Bekijk hier het OPSPOOR Zomerboek. En bekijk hier de inlay met alle cijfers.
 
  • Strategisch beleid OPSPOOR
Stilstand is geen optie. Veranderen een noodzaak. Ontwikkelen een basisvoorwaarde. OPSPOOR neemt die verantwoordelijkheid. Dat geldt voor onze leerlingen, onze huidige medewerkers en onze nieuwe medewerkers. Samen komen we verder. Wat we doen, doen we met een blik vooruit. We leren van elkaar en met elkaar. En hoe we dat doen is opgenomen in ons strategisch beleid.
Bekijk hier het strategisch meerjarenplan van OPSPOOR.
 
  • Bestuursverslag 2022
Er is veel gaande in de wereld. Bijna overal klinkt het woord 'crisis'. Crisis op de arbeidsmarkt, crisis op de woningmarkt, klimaatcrisis, voedselvoorzieningscrisis, vluchtelingencrisis en ga zo maar door. OPSPOOR kiest richting door een lerende organisatie te willen zijn en daar concreet handen en voeten aan te geven. Zo zoeken we samenwerking met kinderopvang en voortgezet onderwijs om een 'doorgaande ontwikkelingslijn' te kunnen aanbieden, in de vorm van kindcentra. Daarbij zijn nog veel meer partijen betrokken in onder andere de zorg, kunst en cultuur en sport. Zo creëren we een rijke omgeving waar onze leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We hopen dat dit verslag die richting weerspiegelt. 

We kijken aan de hand van dit verslag met trots terug op wat we samen allemaal hebben gedaan en bereikt. Met evenveel energie en vertrouwen kijken we vooruit naar de toekomst. We weten wat we willen, we voelen ons verbonden met de opdracht en met elkaar, en investeren in het aanwezige en benodigde meesterschap.
Lees hier het bestuursverslag.
 
  • Out of School
Binnen OPSPOOR Out of School leren leerlingen uitdagend van en met elkaar. Telkens met een ander thema en bijpassende activiteiten. Denk aan thema's zoals wetenschap & techniek, rekenen, duurzaamheid en sport & spel.

In de zomer van 2020-2021 startte OPSPOOR Out of School met het thema "Lego League", een activiteit in teamverband. Leerlingen ontwierpen samen een robot die met programmeren een parcours aflegde in een wedstrijd. Hoe de leerlingen tot het ontwerp zijn gekomen legden ze uit en presenteerden ze als team. Zo doen kinderen ervaring op en ontwikkelen ze zich op samenwerken, sportief gedrag en digitale techniek. Bekijk hier de aftermovie.

In de zomer van 2021-2022 was de tweede editie van OPSPOOR Out of School met het thema 'Green City'. Activiteiten op gebied van duurzaamheid stonden centraal. We hebben samen ontdekt hoe we leven in de stad van de toekomst, hoe we wonen, hoe we eten en hoe onze dag er precies uit kan gaan zien. Het was een top week! Bekijk hier de aftermovie.
 
  • Bestuurs- en publieksverslag 2021
Er is naast een bestuursverslag ook een publieksverslag gemaakt. In het publieksverslag zijn, naast de highlights van 2021, 101 antwoorden en afbeeldingen toegevoegd. Kijk je mee?
Lees
hier het publieksverslag.
 
  • Magazine OPSPOOR Traject Innovatievraag PO-Raad
Dit magazine is een reflectie op het proces van de 'Innovatievraag - Slimmer leren met ICT'. We nemen je per fase mee in het proces en laten zien wat er op ons pad kwam.
Lees
hier het magazine.
 
  • Bestuurs- en publieksverslag 2020
Dit jaar is er naast een bestuursverslag ook een publieksverslag gemaakt. In het publieksverslag zijn naast interessante cijfers, handige informatie en leuke wist-je-datjes, ook verschillende interviews opgenomen.
Lees hier het publieksverslag.

Leerkrachten aan het woord

"OPSPOOR denkt mee en motiveert"

"Een lerende organisatie met daadkracht, voor mij fijn om voor te werken! Bij OPSPOOR wordt met ons meegedacht over welke kant het onderwijs op kan gaan. Je bent vrij om voorop te lopen en initiatief te tonen." - Medewerker van obs Wijdewormer