Werken & Leren

Het onderwijs van de toekomst wordt nu vormgegeven. Het leren en opleiden, en de professionals die daarvoor nodig zijn, staan bij OPSPOOR centraal. Samen maken wij het onderwijs om kinderen goed voor te bereiden op de maatschappij van nu en de toekomst.

Wil je aan de slag in een van de meest betekenisvolle beroepen die er zijn? Wil je een onvergetelijke rol spelen in het leven van kinderen? Word dan leraar in het basisonderwijs! Daarmee sta je aan de basis van de ontwikkeling van kinderen en ben je betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken.

Leren en werken bij OPSPOOR
Je wilt een overstap maken, een nieuwe carrière beginnen in het onderwijs. Of misschien wil je wel overstappen van de ene naar de andere onderwijssector. Er bestaan verschillende mogelijkheden en routes om leraar te worden.
Heb je een hbo-opleiding of wo-bacheloropleiding afgerond? Dan zijn er drie opties voor jou: 
  1. Traject OPSPOOR
  2. Zij-instroom traject OPSPOOR.
  3. Verkorte Deeltijd stage.

Mail voor algemene vragen over het werk- en leertraject naar opleiden@opspoor.nl.

Welk traject past bij jou?
Om in aanmerking te kunnen komen voor het traject OPSPOOR heb je een hbo- of een wo-bacheloropleiding afgerond en voor het onderwijs heb je voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring opgedaan. Heb je al ervaring op het gebied van pedagogiek en/of didactiek? Dan kun je ervoor kiezen om via het zij-instroomtraject je lesbevoegdheid te halen.

Wanneer je naast je (minimaal) hbo-achtergrond nog onvoldoende aantoonbare kennis en ervaring hebt om naast je opleiding direct voor de klas te staan, raden wij je aan om je te oriënteren op een vorm van deeltijdopleiding. Dit zorgt voor een 'zachtere' landing, omdat je nog niet met de volle verantwoordelijkheid voor de klas gaat staan, maar via de opleiding en stage hierop wordt voorbereid.
Om zij-instromer te worden of om deel te nemen aan het leer-werktraject 'Verkorte Deeltijd', volg je een opleiding aan één van de Pabo's waarmee wij een convenant hebben. We werken samen met de iPabo en met Inholland Alkmaar.
Overweeg je een overstap naar het basisonderwijs? Laat je dan eerst goed informeren.
Openavonden bij de Pabo: Inholland Alkmaar, iPabo.
Een aanrader is om de zelftest op Ruim baan voor PO te doen of bezoek de website van het Onderwijsloket.

OPSPOOR: meesterschap, verbinden en vertrouwen
Binnen OPSPOOR en onze opleidingsscholen werken wij altijd vanuit de kernwaarden van OPSPOOR: vertrouwen, verbinden en meesterschap. En dit doen we ook graag samen met jou!

Ouders aan het woord

"De school biedt een veilige, maar toch uitdagende omgeving"

"De school heeft bewezen niet bang te zijn voor verandering en probeert het beste uit het eigen team, kinderen en de ouders te halen." - Ouder van obs De Koningsspil in Oosthuizen