Startende leerkracht

Startende leerkracht?

Eindelijk, je diploma is binnen en nu mag je echt zelfstandig voor de klas staan zonder een mentor die op de achtergrond aanwezig is. Je mag het helemaal zelf bepalen. Jouw regels en routines, jouw inrichting, je bent er helemaal klaar voor!

En dan blijkt dat er toch nog veel zaken op de Pabo niet aan de orde zijn geweest. Er komt veel op je af, want je bent plotseling onderdeel van een organisatie. De school is met ontwikkelingen bezig en vanuit het bestuur komen er zaken op je af. Waar moet je beginnen? 

Wij als OPSPOOR helpen je heel graag bij alle onzekerheden die op je afkomen. We willen je dolgraag behouden en doen er alles aan om jou als startende leerkracht goed te begeleiden en te zorgen dat je de juiste plek op een van onze scholen vindt.  

In de eerste drie jaar dat je aan het werk bent neem je deel aan een professionaliseringsprogramma. Dit programma bestaat uit individuele coaching en een leernetwerk met een ontwikkelgerichte structuur, namelijk onze OPSPOOR Startersacademie. In dit leernetwerk brengen we je in contact met andere starters. Hier kun je met elkaar en van elkaar leren. Jouw eigen ontwikkeling en ondersteuningsbehoefte staan altijd centraal. Hiernaast krijg je een eigen didactische beeldcoach toegewezen die jou geregeld bezoekt op school om je te begeleiden en te helpen met eventuele leervragen. 

Voor meer informatie over de OPSPOOR Startersacademie kun je contact opnemen met onze schoolopleiders, via opleiden@opspoor.nl

Ouders aan het woord

"We voelen ons veilig op school"

"Het veilige klimaat binnen de klas van mijn zoon ervaar ik als zeer prettig. De manier waarop deze klas en ouders al sinds groep 3 met elkaar omgaan is hartverwarmend." - Ouder van obs De Delta in Purmerend