Ruud Terweij

Ruud Terweij
Leerkracht & IT-co÷rdinator
OBS Wheermolen


5 jaar geleden werd ik besmet. Degene die mij besmette heet Margriet Visser en zijn was de ICT-er om mijn school OBS De Nieuwe Wereld.á Al snel werd ik positief getest op het virus wat Google heet. Zij introduceerde Google Classroom bij mij met als uitleg : "Ik heb een Classroom voor jullie aangemaakt, doe je best." Dat was precies wat ik nodig had. Geen dikke handleidingen, maar Trial en Error. Leren door fouten te maken.

Nu zijn we 5 jaar verder en werk ik op OBS Wheermolen. Waar er drie jaar geleden nog helemaal niet werd gewerkt met de Google producten werken we nu met Classroom vanaf groep 4. Fouten maken doe ik nog steeds. Tijdens een toets "Meester ik moet twee antwoorden invullen, maar als ik de tweede wil aanklikken verdwijnt de eerste!" of "Meester u heeft per ongeluk iedereen toestemming gegeven om aan mijn persoonlijk website te werken!".

Ik vind het leuk dat ik nog steeds fouten maak. Dat betekent namelijk dat ik blijf leren. Mijn doel is om zoveel mogelijk digitaal te doen, want dat biedt verschillende voordelen. Omdat de computer veel nakijkt kan ik mijn tijd veel meer besteden aan het goed voor bereiden van mijn lessen. Omdat het digitaal is kan ik mijn eigen ritme bepalen. Als het mooi weer is ga ik naar huis, want 's avonds kan ik toch weer verder.

Uitdagingen zijn er zeker. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen binnen ons team een bepaald minimumniveau heeft? Hoe zorgen we ervoor dat we het maximale uit de Google mogelijkheden halen? Hoe kan ik er nog meer voor zorgen dat de computer een deel van mijn werkzaamheden overneemt? Hoe vreemd het ook klinkt ondanks al problemen rondom deze crisis heeft deze crisis ook iets moois teweeg gebracht. Mijn collega's hebben grote stappen gemaakt op digitaal gebied. Als ik dan zie hoe mijn collega's livestreamen, videobellen en filmpjes opnemen dan ben ik supertrots dat wij dit als school bereikt hebben.

Just another day at the office! Zie hier de vlog

Ouders aan het woord

"De school biedt een veilige, maar toch uitdagende omgeving"

"De school heeft bewezen niet bang te zijn voor verandering en probeert het beste uit het eigen team, kinderen en de ouders te halen." - Ouder van obs De Koningsspil in Oosthuizen