Martin Luther Kingschool

Ben jij bereid te leren?
OPSPOOR biedt basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs op 37 scholen in Purmerend en omgeving. Onze leerkrachten zijn meesters in het leren. Aan en ván hun leerlingen, aan en van elkaar. Want OPSPOOR spoort aan op ontwikkeling.

(V)SO Martin Luther Kingschool zoekt met de ingangsdatum van 1 augustus 2022:
 • een L11 leerkracht, 1.0 fte, voor de middenbouw/bovenbouw van het SO. Zowel parttime als fulltime mogelijkheden.
 • een L11 leerkracht, 1.0 fte, voor het VSO. Zowel parttime als fulltime mogelijkheden.

Wil je direct solliciteren? Reageer dan via onze directeur Pien Heijnis. Of neem telefonisch contact op via telefoonnummers: 0299-748026/06-23303211.

Over (V)SO Martin Luther Kingschool
De Martin Luther Kingschool in Purmerend is een OPSPOOR-school voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Onze leerlingen zijn tussen de 4 en 18 jaar oud en allemaal op hun eigen manier getalenteerd. Wij bieden ze 'onderwijs dat past'. Onze leerlingen hebben beperkingen bij het aanleren van vaardigheden en het verwerven van kennis. Daarnaast hebben ze tal van mogelijkheden om zich te ontwikkelen.
Op de Martin Luther Kingschool zijn we dagelijks minimaal 206 keer trots. Dat betekent iedere dag op elke leerling een keer. Op onze SO-afdeling zitten leerlingen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en op onze VSO-afdeling leerlingen in de leeftijd tussen de 12 en 18 jaar. Wij zoeken altijd mensen met een speciaal oog voor succes.
Word jij onze nieuwe collega met een "speciaal" oog voor succes? Reageer dan snel!

SO/VSO
Uitgaande van de mogelijkheden en talenten van de leerlingen biedt de Martin Luther Kingschool onderwijs waarin de leerlingen zich cognitief, sociaal-emotioneel, praktisch, motorisch en creatief maximaal kunnen ontwikkelen. Dit alles is gericht op het zo zelfstandig mogelijk functioneren in de maatschappij.

De groepen kenmerken zich door de structuur en voorspelbaarheid die deze leerlingen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Het schoolse leren is belangrijk, maar om tot leren te kunnen komen wordt er eerst veel aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en de leervoorwaarden van elk kind. Gezien de grote diversiteit van onze leerlingen wat betreft mogelijkheden en talenten, denkniveau en werktempo wordt er zeer gedifferentieerd en thematisch gewerkt. De school staat aan het begin van een ontwikkeling waarin professionaliteit, zicht op ontwikkeling en "anders organiseren" de komende jaren de belangrijkste pijlers zijn.

Onze nieuwe collega
 • Is het liefst 5 dagen per week beschikbaar voor 1 van onze onder- of middenbouw groepen.
 • Heeft een afgeronde PABO-opleiding en ervaring binnen het onderwijs, liefst S(B)O.
 • Is innovatief en kan een goede bijdrage leveren aan de ingezette schoolontwikkeling.
 • Heeft affiniteit met onze leerlingen en is in staat om zich in de leefwereld, de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden van onze leerlingen te verplaatsen en daar zijn handelen op af te stemmen. 
 • Heeft een goede pedagogische kennis en is in staat om een gedifferentieerd onderwijsaanbod te bieden.
 • Kan onze leerlingen structuur en voorspelbaarheid bieden maar is ook goed in staat om zich aan te passen als de omstandigheden anders zijn dan gepland.
 • Is een teamplayer en kan goed samenwerken.
 • Neemt initiatief, is positief en gaat altijd uit van het principe: "Waarom kan het wel?"
 • Is in staat om het kind achter het gedrag te zien.

Wie bij een van onze scholen werkt, wordt OPSPOOR
We zijn niet op zoek naar één type medewerker. Juist onze verscheidenheid houdt ons OPSPOOR. Wat we wel zoeken zijn mensen die iets nieuws toevoegen. We zijn razend nieuwsgierig naar alle unieke eigenschappen die maken dat juist jij bij ons past. Daarbij zijn we benieuwd naar wat je zelf nog wil leren. Want ook jij bent vast nog niet uitgegroeid. OPSPOOR biedt je graag de ruimte.

Benieuwd geworden naar ons? Altijd al op zoek geweest naar die plek waar je echt een meester (M/V) kan worden in je vak? Of groei je gewoon ontzettend uit je jas?

Contact opnemen

* Verplichte velden

Leerlingen aan het woord

"Trots op onze school"

"Wij zijn trots op onze school omdat we echt met onze tijd mee gaan" - Leerling van obs De Harpoen in Jisp