Coronavirus

Berichten vanuit het bestuur

Berichtgeving 19 maart

Beste ouders/verzorgers,

Via dit schrijven wil ik u en alle medewerkers van OPSPOOR bedanken voor de afgelopen dagen. Wat hebben we met elkaar hard gewerkt om onze leerlingen en uw kinderen onderwijs te kunnen blijven bieden. Nu de eerste hectiek voorbij is, de meeste leerlingen al goed bezig zijn en wij de eerste uitdagingen zijn doorgekomen, is het tijd om even de balans op te maken en nog wat laatste mededelingen te doen.

Onderwijs op Afstand
Zo'n twee weken geleden vroegen wij ons IT-Lab alvast rekening te houden met Onderwijs op Afstand, niet wetende dat dit waarheid zou worden. Zij hebben samen met de afdeling Onderwijs Ondersteuning en de scholen alles op alles gezet om vanaf afgelopen woensdag het onderwijsaanbod weer zo normaal mogelijk te verzorgen. Echter, wel bij u thuis. En dat vraagt om flexibiliteit en bereidwilligheid. En echt, wij begrijpen als geen ander dat het niet altijd even gemakkelijk is. Maar alle kinderen in Nederland hebben het recht op leren. Ook in deze uitzonderlijke periode. Gelukkig blijft de school u en uw kinderen ondersteunen en kunt u voor vragen altijd bij hen terecht.

Onze andere grote uitdaging was de noodopvang voor kinderen met ouders in de vitale beroepen. We hebben dit gelukkig samen met de kinderopvangcentra en een pool aan leerkrachten kunnen regelen. De kinderopvang zorgt voor beschikbare plekken en de leerkrachten van OPSPOOR verzorgen de onderwijskundige invulling tijdens schooltijd. Deze leerlingen volgen hetzelfde programma als de andere leerlingen. Mocht u nog vragen hebben over de opvang, schroom dan niet contact op te nemen met de directeur van uw school.

Tenslotte wil ik u sterkte en kracht toewensen in deze periode. Want alhoewel ik zeker weet dat we hier sterker uitkomen, is het geen gemakkelijke periode en zullen we de nodige uitdagingen nog tegenkomen. Samen komen we hieruit.

Met vriendelijke groet,
Chris van Meurs
Voorzitter College van Bestuur
á

Leerlingen aan het woord

"Zelf een onderzoek starten"

"Ik vind het leuk om zelf een onderzoek te starten om antwoord op mijn vraag te krijgen. Anders komt het uit een boek en weet ik niet of het wel Úcht waar is!" - Leerling van obs H.M. Van Randwijkschool in Ilpendam