Rachelle Mobron / Rose Hoppenbrouwer

Rachèlle Mobron & Rosa Hoppenbrouwer
Leerkrachten & IT-coördinatoren
OBS H.M. van Randwijkschool

Wij zijn Rachèlle Mobron & Rosa Hoppenbrouwer van de H.M. van Randwijkschool. Beide zijn wij 4 jaar leerkracht op deze school. De school staat vooral bekend om het onderzoekende leren (NPDL) en digitaal onderwijs.

Wij kregen 1,5 jaar geleden de kans om beide als IT-coördinator aan de slag te gaan. Wij mochten binnen school het digitaal onderwijs gaan uitbreiden en zijn hiervoor beide 1 dag uitgeroosterd. Wij hebben een IT-lab opgericht waarin wij lessen hebben ontwikkeld en dit aan de collega's hebben gegeven. Ook geven wij lessen in alle klassen en toen is het idee van een kinder IT-lab ontstaan. Met een club van 6 kinderen uit de groepen 6 t/m 8 bereiden wij verschillende lessen voor. De kinderen worden begeleid om zelfstandig lessen te geven. Zij hebben al aan de groepen 1 t/m 5 lessen omtrent IT gegeven. 
De persoonlijke ontwikkeling die wij beide doormaken is vooral gericht omtrent IT. Vorig schooljaar hebben wij het certificaat van Apple Teacher gehaald en volgen nu de 2e module. Verder zijn we nieuwsgierig naar alle nieuwe ontwikkelingen die binnen het IT vs onderwijs plaats vinden. Wij willen beide graag van alles op de hoogte zijn en dit zorgt wel eens voor overvolle agenda's (wink). 
Door de corona mochten wij in sneltrein het traject leren op afstand door maken. Binnen 2 dagen hebben wij ons gehele onderwijs omgetoverd naar een digitale school. Wij werken in Teams met de kinderen. Hoe dit gaat kun je zien in ons eerste vlog.
Wij hebben door de corona crisis ons droom waargemaakt: een eigen YouTube kanaal (let op: we zijn pas net gestart en nog flink ons vlog-skills aan het oefenen (wink)).

Groeten,
Rachêlle & Rosa (vooral bekend als duo R&R)

Je kunt hier hun eerste filmpje vinden. En volg ze verder via YouTube.

Ouders aan het woord

"We voelen ons veilig op school"

"Het veilige klimaat binnen de klas van mijn zoon ervaar ik als zeer prettig. De manier waarop deze klas en ouders al sinds groep 3 met elkaar omgaan is hartverwarmend." - Ouder van obs De Delta in Purmerend