Robert Devilee

Robert Devilee
IB-er & ICT-coördinator
SBO Het Tangram


Mijn naam is Robert Devilee en ik werk al ongeveer 17 jaar op sbo het Tangram. Inmiddels ben ik al 3 jaar IB-er van de bovenbouw en heel wat jaren ICT-coördinator. Hoewel ik zelf niet meer voor de klas sta ben ik uiteraard wel veel bezig en betrokken bij de onderwijsinhoud. Momenteel besteed ik mijn tijd vooral aan het soepel laten verlopen van het onderwijs op afstand. Dit gaat van het ondersteunen van alle collega's op de diverse platformen, het bieden van 1 op 1 hulp aan ouders die er digitaal niet uitkomen tot het verder uitrollen van Google Classroom wat nu ineens in een stoomversnelling is gekomen. En dat dan allemaal vanuit huis waar een 14 jarige puber zijn online klassen volgt via Teams, de 10 jarige voornamelijk via Classroom en mijn vrouw veel aan het skypen/whatsappen en bellen is met haar personeel in de kinderopvang. Kortom een kantoortuin aan huis.

Onze school heeft in korte tijd "Teams" van Microsoft volledig omarmt en hier start ook altijd mijn dag. Daarnaast neemt het meekijken met Google Classroom en het (Video) bellen met collega's en ouders en kinderen vaak de rest van de dag in beslag. Ik beheer ook een website voor ouders en kinderen zodat ze een plek hebben waar ze informatie kunnen vinden over ons onderwijs op afstand. https://sites.google.com/view/tangram/startpagina Om collega's op weg te helpe maak ik veel gebruik van het screencastprogramma "Loom" hierdoor kan ik heel snel een "how-to" filmpje maken die ik dan weer naar een collega kan versturen. Ik ben enorm trots dat wij als school en als Opspoor zo ontzettend snel en flexibel kunnen zijn in het opzetten en omarmen van het onderwijs op afstand. Daarnaast ben ik ook blij onderdeel uit te mogen maken van het Ontwerpteam van Opspoor zodat wij onze gezamenlijke kennis en vaardigheden met iedereen kunnen delen.

 

 

 


 

Ouders aan het woord

"De school biedt een veilige, maar toch uitdagende omgeving"

"De school heeft bewezen niet bang te zijn voor verandering en probeert het beste uit het eigen team, kinderen en de ouders te halen." - Ouder van obs De Koningsspil in Oosthuizen