Obs De Ranonkel

Werk je altijd volgens het boekje? Lees dan niet verder
Want wij zijn op zoek naar pioniers.
Ken je OPSPOOR al? Wij bieden elke dag onderwijs aan duizenden leerlingen, verdeeld over 37 scholen in en rond Purmerend. Voor De Ranonkel zoeken we onderwijzers, maar meer nog naar onderzoekers en ondernemers.

We hebben plek voor een leerkracht in de bovenbouw.
De Ranonkel is een openbare basisschool in de groene wijk De Gors. Een diverse wijk ook, waar mensen elkaar vinden die in eerste instantie vooral lijken te verschillen. De perfecte plek dus voor nieuwe inzichten, anders denken en samen leren. Dat geldt voor de leerlingen, maar ook voor ons. Want met elkaar kunnen we onderwijs ontwerpen dat álle kinderen verder helpt.

De Ranonkel vindt zichzelf opnieuw uit
Een nieuwe directie, een nieuwe koers: De Ranonkel is er klaar voor. Want een nieuwe start is het uitgelezen moment om opnieuw naar de toekomst te kijken. We vragen ons met elkaar af hoe we leerlingen het best kunnen voorbereiden op later. Dat doen we met een team dat verder durft te kijken dan alle methodes die we tot nu toe kennen. Wat goed is mag natuurlijk blijven, maar de uitdaging ligt daar waar het beter kan. We weten wat moet, maar willen graag meer.

Ontwikkel mee
Op de Ranonkel stimuleren we kinderen om ontwerpend te leren. Onderzoeken hoe een vulkaan werkt is stap 1, er zelf één te maken is een tweede. Zo staan we ook in onderwijs. Want als we weten wat kinderen nodig hebben, dan kunnen we onderwijs ontwerpen dat écht aansluit. Dat vraagt natuurlijk om een gezonde dosis eigenwijsheid. Om lef ook, creativiteit en de bereidheid tot ontwikkeling. Want alleen als je durft, ontdek je wat er allemaal mogelijk is. Het vraagt ook om reflectie. Een goed idee kan altijd beter en van elk slecht idee valt iets te leren. Verder vraagt het om samenwerking. Met collega's, met de buurt, met zorg en met dienstverlening. Want de klas is nooit een eiland en elk kind verdient een veilige omgeving om de wereld te ontdekken en zijn eigen toekomst te ontwerpen.

Solliciteren
Wij zijn kortom op zoek naar mensen met zoveel liefde voor het vak dat ze het anders willen doen. Ben jij de onderzoekende, ondernemende, onderwijzende ontwikkelaar die we zoeken? Solliciteer dan door een mail met motivatie en cv te sturen naar sollicitaties@opspoor.nl o.v.v. Pionier. Voor vragen bel je naar 0229-820919.

Contact opnemen

* Verplichte velden

 

Leerlingen aan het woord

"De juf is grappig"

"De juffen houden van grapjes en vinden pesten echt niet leuk!" - Leerling van obs De Koningsspil in Oosthuizen